'Coup de foudre'

19/11/2015

 

De makelaar belde dat hij een project ‘in de aanbieding’ had wat aan al onze wensen voldeed.

Alleen bevond het zich in.. Frankrijk. Jammer.

 

Na het zien van de foto’s werd onze belangstelling echter toch gewekt. We zochten 2 andere mogelijkheden uit om er dan maar een lang weekend Zuid-Frankrijk van te maken. Wie weet.

 

De eerste stop was Pau, de hoofdstad van de Pyrénées-Atlantique.

Leuke omgeving, bijzonder pand, maar ook hier zagen we onszelf geen bedrijf beginnen. De volgende dag gingen we

-met wat gezond cynisme- op weg. Meer noordelijker, naar de Lot & Garonne. Nog nooit van gehoord.

 

Hoe dichterbij we kwamen hoe verrassend mooier het landschap werd. Het was september, eind van de middag. De zon stond laag en kleurde de wijn,-en fruitvelden in een mooie koperkleurige gloed. Net voor de brug moesten we rechtsaf, we reden een oprijlaan op en er verscheen tussen de mooie oude statige bomen een schitterende pand.

 

Daar was het. Vanuit het niets, geheel onverwacht. “Coup de foudre”, liefde op het eerste gezicht.

 

We bleven een nachtje extra om ook de omgeving te bekijken en het werd alleen maar leuker. Er bleek een strandje aan de overkant te zijn en het dorp Castelmoron sur Lot waar je zo heen kon lopen. De heerlijke boulangerie en vooral de rust, de ruimte, de mogelijkheden. Ons enthousiasme was ongekend.

 

Het huis met zijn grote hoge kamers, de gîte, de enorme schuur, een theater en 8ha grond. Hier konden we alles bewerkstelligen wat we wilde.

 

Toen onze dochter de volgende dag in de enorme boom naast het zwembad klom en zei ‘dit is mijn prinsessenboom en hier ga ik wonen” leek het ons duidelijk.

 

We hadden gevonden waar we zo naar hadden gezocht!

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recente Posts

 
Please reload

​HUIS aan de LOT​