A viver em Portugal?

10/11/2015

 

 

De zoektocht kreeg zijn vervolg in het mooie Portugal.

 

Hoe we daar nu precies bijkwamen dat weten we eigenlijk niet meer :)  en de zoektocht heeft er achteraf gezien ook niet lang geduurd, maar... de Spaanse woordenboeken werden vervangen door Portugese, de landkaart kwam weer voor de dag en we struinden internet af op zoek naar de mooiste plek met hopelijk een net zo’n mooie Quinta.

 

We hadden een strategische vakantieplek uitgekozen waar opa met de kindjes kon verblijven en wij op ons gemak de eerste panden eens konden gaan bekijken. Bijzondere plekken hebben we gezien en bizarre momenten beleefd. 

 

Stiekem over de afrastering klimmen en in een gebouw rondneuzen is niet iets wat ik dagelijks doe namelijk. Doodsbang was ik dat er een kwijlende waakhond achter ons aan zou komen of dat we aan de policia uit moesten leggen wat we daar deden... en Jan maar lachen! In een ander huis werden we door de vreemde eigenaar meegenomen naar een kelder, -die niet op de bouwtekening stond-,  waar allerlei hoogbejaarde mensen bleken te wonen, blij toen we daar weer buiten waren! Of die keer dat we het pand niet eens IN zijn gegaan omdat de stank je tegemoet kwam. 

Zo gingen we wel snel door de lijst heen en bleef er nog maar één hotelletje over.

 

De laatste hoop was gelegen in Aljezur, in het zuidwesten van Portugal. Hier stond, en staat nog steeds –zojuist nog eens gegoogeld- een mooi hotel met prachtig zwembad, tennisbaan én ook nog vlakbij het strand. Het leek perfect.

 

Bij het tweede bezoek bezochten we hier ook de stranden in de buurt.  En die stranden… ja, dáár ging het voor mij ergens mis. Hoewel het er schitterend was en je er overigens héérlijk kon eten, die hoge rotsen met hun kliffen bezorgde me toch enigszins kippenvel.

De jongste zat nog in de kinderwagen, lekker veilig met zijn knuffel en tuitbeker maar ik zag hem al, als coole surfdude in die hoge golven verdrinken of zich van de kliffen af te pletter duiken. En als ik dat had, dan zouden gasten dat wellicht ook weer hebben met hun kinderen.

 

De school, het dorpje, de taal, het viel allemaal wat tegen en al met al bleek Portugal ook niet het land te zijn waar we onze droom wilden gaan waarmaken .

 

Met een lekkere fles port in de bagage -dat dan weer wel- gingen we naar huis.

Zou onze zoektocht hier stranden?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recente Posts

 
Please reload

​HUIS aan de LOT​