Het begin van de omweg!

03/11/2015

 

 

 

 

Veel mensen vragen ons hoe we in Frankrijk terecht zijn gekomen.

 

Nou, in ons geval.. met een flinke omweg.

Sterker nog, eerlijk gezegd hadden we totáál niks, -rien du tout- met Frankrijk.

 

Spanje! Het zonnige España! DAT zou het gaan worden.

Daar zouden we een finca op gaan knappen en er een Bed & Breakfast van maken.

Maar na 2 jaar Spaanse les en vele, vele vakanties en bezoekjes aan opknappers, bouwvallen, ruïnes en nieuwbouwprojecten leek hetgeen we zochten niet te bestaan.

 

We spraken inmiddels wel redelijk Spaans en waren veel mooie, bijzondere, maar ook hilarische herinneringen rijker. Zoals die keer dat er een pand te huur kwam in de buurt van Sevilla, práchtig leek het op de foto's. De volgende dag zaten we al in het vliegtuig en kwamen we met onweer en bliksem aan. Achteraf voorspelde dat al weinig goeds. Maar we gingen vol goede moed op weg, in de huurauto, langs steile, smalle bergweggetjes met een afgrond ernaast die voor mijn gevoel alsmaar dieper werd. Zien deden we niets want de ruitenwissers gingen zo traag dat de hevige regenval ons het zicht compleet belemmerde.

 

Inmiddels was het midden in de nacht en na nog wat verkeerde afslagen te hebben genomen bleken we eindelijk bij 'het project' gearriveerd te zijn. Na wat 'ola, ola' te hebben rondgeroepen kwam er een Spaanse señora aangewaggeld die ons één of ander hutje toewees. We waren zo verbouwereerd om op deze vreemde plek terecht te komen, dat we de worstjes aanpakte die ze daar ergens in het duister vandaan toverde en nog opaten ook.

We spraken af om de volgende dag alles te gaan bekijken en ze vertrok.

 

Geen oog hebben we dicht gedaan en ondertussen probeerde we elkaar op te beuren door te verzinnen hoe mooi alles er de volgende dag vast uit zou zien. Veel slechter als dit kon het in elk geval niet worden.

Echter... het mooie zwembad op de foto's bleek van de buren te zijn, de bovenverdieping was zo scheef dat alles naar één kant was geschoven, electriciteit was er niet, en de keuken, nouja, keuken? Die bestond uit een soort van 2 enorme kookpotten waar je dan een vuurtje onder moest stoken.

 

Uit fatsoen -of nieuwsgierigheid- hebben we nog wat rondgekeken en zijn toen naar het dorpje gewandeld en bestelden daar eerst maar eens een glas wijn. Althans, dat dachten we. Dat onze uitspraak niet helemaal juist bleek te zijn, daar kwamen we pas achter toen we een enorme slok sherry naar binnen werkten, wat er vervolgens met dezelfde vaart ook weer uitkwam.

 

We zijn teruggegaan, hebben onze tas ingepakt, een 'gracias & adios'-briefje achtergelaten en zijn gedesillusioneerd naar Sevilla gereden.

 

Die avond besloten we niet om onze zoektocht te beëindigen, zover waren we nog niet. We konden onze zoektocht natuurlijk uit gaan breiden! Spanje hadden we bezocht van Barcelona tot Andalusië.

Het volgende land was aan de beurt.

 

Eén ding stond in elk geval als een paal boven water, España was FINITO!

 

 

 

Please reload

Recente Posts

 
Please reload

​HUIS aan de LOT​